Λίγα λόγια για την Καλλιέργεια

Είμαστε μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο την οικολογική καλλιέργεια τροπικών φυτών και δέντρων.
Η καλλιέργεια βρίσκεται στη Νότια Κρήτη και συγκεκριμένα στα νοτιανατολικά του Νομού Ηρακλείου στην περιοχή Τέρτσα, Συκολόγου, Βιάννου.
Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή ευνοούν κατά μεγάλο ποσοστό αυτού του τύπου τις καλλιέργειες αφού το κλίμα θεωρείται υποτροπικό με  σχετική υγρασία.
Οι καλλιέργεια γίνεται σε δύο κτήματα κυρίως  5 στρέμματα συνολικά.
Η καλλιέργεια των ξεχωριστών πολύτιμων φυτών και δέντρων είναι ένα αποτέλεσμα  έρευνας, παρατήρησης, σε συνδυασμό  με τη γνώση των ανθρώπων που καλλιέργησαν την γη στο παρελθόν, την ανάγκη επαναφοράς του οικοσυστήματος της περιοχής στις συνθήκες που προϋπήρχαν πριν την έλευση των βιομηχανικών καλλιεργητικών πρακτικών, που οδηγούν τον άνθρωπο σε ένα μονοπάτι μακρυά από την φυσική διαδικασία εξέλιξης του ίδιου και της φύσης γύρω του.
Και βέβαια χρειάσθηκε  αρκετός χρόνος- περίπου 10 χρόνια - πραγματικός χρόνος, για να έχουμε απόδοση αφού δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο των μεθόδων εξαναγκασμού και διαχείρισης  που επιβάλουν οι σύγχρονες βιομηχανικές καλλιεργητικές πρακτικές.
Ακολουθούμε οικολογική μέθοδο καλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα την Συγκαλλιέργεια.
Η Συγκαλλιέργεια είναι ταυτόχρονη καλλιέργεια  διαφορετικών φυτών, δέντρων  στον ίδιο χώρο.
Είναι συνήθως φυτά με διαφορετικό ριζικό σύστημα και με διαφορετικές απαιτήσεις σε θρεπτικά στοιχεία.
Τα φυτά με την Συγκαλλιέργεια δημιουργούν ένα είδος «Φυτοκοινωνίας» προσαρμόζονται στο περιβάλλον όπου φυτρώνουν  αλληλεπιδρούν και αλληλοπροστατεύονται.
Είναι μια  μέθοδος γεωργίας όπου δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, δεν κάνουμε ζιζανιοκτονία, δεν βοτανίζουμε, δεν οργώνουμε τη γη με μηχανήματα.
Η Συγκαλλιέργεια συμβάλει στην καλύτερη ανάπτυξη και δράση των ωφέλιμων μικροοργανισμών στο έδαφος.
Πολλά φυτά έχουν φυσικά συστατικά στις ρίζες, τα άνθη, τα φύλλα τους κ.λ.π. που μπορούν να απωθούν ή να προσελκύουν έντομα, προς όφελος του οικοσυστήματος.
Η Συγκαλλιέργεια  βοηθά στην ισορροπία του οικοσυστήματος  προσφέροντας στην φύση και στον άνθρωπο…
Οι καλλιέργειες είναι δηλωμένες σε Βιολογικούς Πιστοποιητικούς Οργανισμούς.

Τα φρούτα μας είναι εξαιρετικής ποιότητας, πλούσια σε πολύτιμα συστατικά για την υγεία.  Σας τα προσφέρουμε όταν έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο ωρίμανσης, κατευθείαν από τα φυτά και τα δέντρα χωρίς την μεσολάβηση χημικής ή άλλης επεξεργασίας ωρίμανσης.

Οι χώροι είναι  της καλλιέργειας είναι επισκέψιμοι και είμαστε διαθέσιμοι για σχετικές πληροφορίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν χρειαστεί στα τηλέφωνα:

Γιανναδάκης Γιώργος +30 6999929148
Γιανναδάκης Μανώλης +30 6993986831