Το Φυτόδεντρο ΠαπάγιαΤο Φυτό Φρούτο του ΠάθουςΤο Φυτό ΠασιφλόραΤο φυτό ΦυσαλίδαΤο δέντρο ΓκούαβαΤο Φυτό ΠεπίνοΗ Μπανάνα Κρήτης
Robert O. Young, PH.D.
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΚΑΛΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Εκδόσεις Διόπτρα

Η οξύτητα / αλκαλικότητα του αίματος καθορίζεται με το δείκτη PH. Εάν δεν ελεγχθεί αυτή η οξύτητα μπορεί να καταστρέψει την υγεία, επηρεάζοντας την καρδιά, το νου και ολόκληρο το σώμα.
Το θαύμα της αλκαλικής διατροφής του Dr. Young περιλαμβάνει 150 εύκολες, νόστιμες και απολαυστικές συνταγές και εξηγεί ποιες τροφές πρέπει να τρώμε και ποιες να αποφεύγουμε, καθώς και ποια συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αποκτήσουμε την καλύτερη δυνατή υγεία και να χάσουμε βάρος.
Στο Θαύμα της αλκαλικής διατροφής θα βρείτε τον τρόπο να αυξήσετε την ενέργειά σας, την πνευματική σας διαύγεια, να αναπτύξετε δύναμη και αντοχή, να χάσετε το περιττό βάρος και να αποκτήσετε λαμπερό βλέμμα και καθαρό δέρμα.
Dr. Robert Young on the Importance of Juicing
Articles of Health
Δείτε ακόμα:
Robert O Young The Ph Miracle Diet

Βίντεο παρουσίασης των καλλιεργειών, στην περιοχή Τέρτσα, Βιάννου, Ηρακλείου, Κρήτης.

Αφορά την συγκαλλιέργεια τροπικών φυτών, φρούτων με οικολογική μέθοδο. Δεν χρησιμοποιήθηκαν χημικά, φυτοφάρμακα.

Θα δείτε δέντρα και φυτά Μπανάνες, Παπάγιες, Φρούτα του Πάθους, Πασιφλόρες, Φυσαλίδες, Πεπίνο, Γκουάβα.


Στόν Τροπικό της Κρήτης
Βιβλία, Παρουσιάσεις

Ο Masanobu Fukuoka είναι ένα σπάνιο άτομο που έχει αφιερώσει τη ζωή του για παραπάνω από 50 χρόνια στη γεωργία σαν πνευματικό μονοπάτι. Ακόμη πιο σπάνια για την εποχή μας της κατατετμημένης εξειδίκευσης είναι η κατανόησή του για την αλληλοσυσχέτιση όλων των όψεων της ανθρώπινης κοινωνίας και της φύσης.
Η Φυσική Καλλιέργεια βασίζεται σε μια φύση ελεύθερη από την ανθρώπινη παρέμβαση και μεσολάβηση. Μοχθεί να επανορθώσει στη φύση τη ζημιά που προκάλεσε η ανθρώπινη γνώση και δράση και να αναστήσει μια ανθρωπότητα που είναι διαζευγμένη από το Θεό.

Αντί να προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε νερό και να προκαλέσουμε βροχή χρησιμοποιώντας την ανθρώπινη γνώση, θα έπρεπε να πάψουμε να αγνοούμε το νου της φύσης.
Τότε η γη θα καλυφθεί με φυσικό τρόπο με πλούσια πράσινη βλάστηση. Ο νους της φύσης είναι ο πυρήνας ή η καρδιά της φύσης. Αν δε γνωρίσουμε την καρδιά της φύσης, τη θεμελιώδη πηγή της δημιουργίας του σύμπαντος, τότε όσο κι αν παρατηρούμε την εξωτερική άποψη της φύσης, θα είναι αδύνατο στη φύση να αναλάβει.
Η βροχή δεν πέφτει από τον ουρανό, πηγάζει από αυτό το ίδιο το έδαφος. Οι έρημοι δε σχηματίζονται επειδή δεν υπάρχει βροχή· μάλλον η βροχή παύει να πέφτει, επειδή έχει εξαφανιστεί η βλάστηση.
Είναι μια μέθοδος γεωργίας όπου δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα, φυτοφάρμακα, δεν κάνουμε ζιζανιοκτονία, δεν βοτανίζουμε, δεν οργώνουμε τη γη με μηχανήματα. Και υπάρχει και μια Πέμπτη Αρχή, αν θες, αναφορικά με το οπωροφόρα: Δεν τα κλαδεύουμε καν. Φυσικά, θα υποβαθμίζαμε τη φυσική καλλιέργεια αν την προσδιορίζαμε μόνο ως γεωργική μέθοδο. Η φυσική καλλιέργεια είναι ένα πνευματικό μονοπάτι που συνδέει επιστήμη, θρησκεία, φιλοσοφία σε μια ενιαία σύλληψη, όπως ήταν κάποτε στο παρελθόν αδιαίρετες
Περισσότερα:
Κέντρο Φυσικής Καλλιέργειας
One Straw Revolution
Γιώργος Αρχαγγελίδης
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ
Εκδόσεις ΒΙΟΕΚΔΟΤΙΚΗ


'Ενα πολύ χρήσιμο βιβλίο που εισέρχεται στους αναντικατάστατους μηχανισμούς της φύσης!
Πώς φτιάχνουμε έναν κήπο βιολογικό, χωρίς λιπάσματα και εντομοκτόνα; Ποια φυτά είναι εντομοκτόνα και ποια εντομοαπωθητικά; Γιατί η τσουκνίδα θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα φυτά στη φύση; Πώς «εργάζονται» τα ωφέλιμα ζωύφια στον κήπο; Ποια είναι τα βλαβερά ζωύφια και πώς αντιμετωπίζονται βιολογικά; (Πολλές συνταγές). Ποια φυτά ενισχύουν την υγεία του κήπου και του κηπουρού; Ποιος είναι ο ρόλος των μπαχαρικών στην υγεία;
Το μεγαλείο της φύσης σε έγχρωμες εικόνες.
Νέα, Ενημέρωση
Υγεία, Πρόληψη
Κοινωνία, Οικολογία, Ενημέρωση
Διατροφή, Συνταγές