Συνταγές με
Φρούτα του
Πάθους


Ξεχωριστές γευστικές προτάσεις με βάση τους καρπού του εξαιρετικού αυτού καρπού....




Coctails με  Φρούτα του Πάθους

Υπέροχα Coctails με Φρούτα του Πάθους
Βρείτε φωτογραφίες, τα συστατικά και οδηγίες στις παρακάτω ιστοσελίδες:

http://partycocktails.com/nindex/ingPassionFruitIndex.html
http://www.yummly.com/recipes/passionfruit-cocktail

http://www.barnonedrinks.com/drinks/by_ingredient/p/passion-fruit-juice-669.html
http://www.1001cocktails.com/recipes/mixed-drinks/passion-fruit+juice.html

Συνταγές

http://australianfood.about.com/od/discoveraussienzfood/tp/Top10PassionfruitRecipes.htm
http://www.taste.com.au/recipes/collections/passionfruit+recipes

http://www.passionfruit.org.nz/Recipes
http://www.foodnetwork.co.uk/recipe/passionfruit-keyword.html
http://www.sipandom.com/sip-tea/sleep-easy-tea-chamomile-passion-flower/

Κέϊκ με γλάσο PASSION FRUIT

Υλικά (10 μερίδες)

1/2 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές κονιάκ
2 1/4 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλάκια κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 κούπες τριμμένο καρότο
2 passionfruits

Εκτέλεση
Ανακατέψτε ελαφρά τους σπόρους της papaya, την πιπερόριζα, το χυμό λάιμ, το έλαιο, και το αλάτι σε ένα Χτυπήστε στο πολυμίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού, να πήξουν ελαφρά. Διαλύστε τη σόδα στο κονιάκ. Σ' ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε ή καλύτερα κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Ρίξτε το τριμμένο καρότο στο πολυμίξερ με τα υγρά υλικά και χτυπήστε 1' ακόμη. Αδειάστε το μίγμα στο μπολ με τα κοσκινισμένα στερεά υλικά κι ανακατέψτε μ' ένα κουτάλι να ενωθούν. Ρίξτε τη διαλυμένη στο κονιάκ σόδα κι ανακατέψτε να πάει παντού. Αδειάστε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα 30x11 εκ. και ψήστε το κέικ στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 50'. Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, ξεφορμάρετέ το σε πιατέλα κι αφήστε το να κρυώσει. Σ' ένα μπολ, βάλτε 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη, ρίξτε μέσα το περιεχόμενο των passionfruitσ κι ανακατέψτε, να σχηματιστεί πηχτό γλάσο. Απλώστε το στην επιφάνεια του κέικ και στολίστε με καροτάκια από μάρζιπαν.

Μοσχαρίσιο φιλέτο με βούτυρο καφέ, σάλτσα με μοσχοκάρυδο και passion fruits

Από το «Etrusco», Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα

Υλικά (4 μερίδες)

800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο στα τέσσερα
200 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. σκόνη καφέ για εσπρέσο
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
4 φρούτα του πάθους (passion fruits)
150 ml ζωμός κρέατος
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γλ. λικέρ μαρασκίνο

Εκτέλεση
Δουλεύετε το βούτυρο μαζί με τη σκόνη του καφέ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σοτάρετε τα φιλέτα και αφού τα βγάλετε
από το σκεύος, τα σερβίρετε στα πιάτα και τα περιχύνετε με το βούτυρο του καφέ.

Στη συνέχεια, ντεγκλασάρετε (ξεκολλάτε τις καραμέλες του ψησίματος από το σκεύος) με το ζωμό του κρέατος,
πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και προσθέτετε την πούλπα από τα φρούτα του πάθους. Αλατοπιπερώνετε,
προσθέτετε στη σάλτσα το λικέρ μαρασκίνο και χτυπάτε το μείγμα μέχρι να δέσει.

Συνοδεύεται με φέτες ανανά, αλατοπιπερωμένες και κομμένες σε λεπτό καρπάτσιο.