Εκτός ότι καταναλώνονται ως φρέσκα φρούτα, μπορούν
επίσης να αποτελέσουν πρώτη ύλη ή συμπλήρωμα σε ένα
πιάτο σαλάτα από το κρέας και τα πιάτα λαχανικών.
Αν τεμαχιστεί σε σχήμα ζαριού κομμάτια, και στη συνέχεια
αναμιχθεί με άλλα φρούτα, δίνει μια μοναδική γεύση  στην
σαλάτα.
Επίσης μπορεί να πολτοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί
σαν χυμός.
Μπορεί να αναμιχθεί με  μέλι,  γάλα, ή άλλους χυμούς
φρούτων.

Πεπίνο,
Solanum muricatum
είναι ένα φυτό που ανήκει στην ίδια οικογένεια με την
μελιτζάνα. Αυτό φρούτων προέρχεται από την περιοχή του
Άνδεις του Περού και τη Χιλή (Νότια Αμερική). Στην
Ινδονησία, στο φρούτο δόθηκε το παρωνύμιο «ο καρπός
των τουριστών", επειδή εισήχθη για πρώτη φορά στην
ολλανδική αποικιακή περίοδο.
Τα φρούτα έχουν σχήμα οβάλ, με το βάρος του να
ποικίλλει, ανάλογα με το μέγεθος του καρπού.
Η φλούδα  έχει υφή όπως η μελιτζάνα, αλλά το περιεχόμενο
είναι μαλακό με  υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.
Το βασικό του χρώμα είναι ανοικτό πράσινο , ελαφριές
γραμμές  καφέ απόχρωσης. 
Όταν ο καρπός έχει ωριμάσει παίρνει χρώμα ανοικτό
κίτρινο.
Έχει υπέροχη γεύση, που μοιάζει με  πεπόνι, με άρωμα
μπανάνας και ανανά.
Στην Αμερική, pepino επιλέχθηκε ως ένα από τα πιο
ωφέλιμα φρούτα μαζί με άλλα εξωτικά για την
αντιοξειδωτική δύναμη και την προσφορά του στην υγεία.
Σύνθεση και Βιταμίνες
Περιέχει μια ποικιλία από χρήσιμα θρεπτικά συστατικά για
την υγεία, ιδίως με τη μορφή των διαφόρων μετάλλων και
βιταμινών, περιλαμβάνει υψηλή ποσότητα καλίου, ασβεστίου, 
και Α, Β, C, Κ βιταμίνες.
Τα ιχνοστοιχεία που περιέχονται στα φρούτα pepino είναι
σίδηρος, ψευδάργυρος, χαλκός, μαγγάνιο, ασβέστιο και
φώσφορο.
1 kg Πεπίνο περιέχει
56 g νερό
57 g υδατοδιαλυτή ζάχαρη
1 g πρωτεΐνης
480 mg βιταμίνης C
1150 mg Καλίου
107 mg φώσφορο

Ωφέλη για την υγεία

Μείωση του σακχάρου του αίματος, διαβήτης
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητα σε Κάλιο βοηθάει στην μείωση του σακχάρου του αίματος,
Το φρούτο θεωρείται επίσης χρήσιμο για τα άτομα με παθήσεις όπως διαβήτη, καρδιοπάθεια, εγκεφαλικά επεισόδια, υψηλή αρτηριακή πίεση, καρκίνο και πέτρες στα νεφρά.
Τακτική κατανάλωση Πεπίνο παρέχει τα βέλτιστα αποτελέσματα για την πρόληψη αυτών των ασθενειών.

Βελτίωση της αντοχής του οργανισμού, αντικαρκινική, αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική, αντιθρομβωτική, αντιφλεγμονώδη δράση
Το Πεπίνο είναι πλούσια σε βιταμίνες  φυτό φυτοχημικές ενώσεις,  μέταλλα, αντιοξειδωτικά και είναι πηγή φυτικών ινών.
Φυτοχημικές ενώσεις είναι φυσικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα φυτά που δίνουν γεύση, άρωμα, ή το χρώμα. 
Ιδιότητες που προκαλούν οι φυτοχημικές ενώσεις είναι:
αντικαρκινική, αντιμικροβιακή, αντιοξειδωτική, αντιθρομβωτική, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αντιφλεγμονώδη, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, χαμηλότερη χοληστερόλη και ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου.
Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη Β complex.
Το περιεχόμενο της βιταμίνης C σε φρούτα pepino 25 mg ανά 100 γραμμάρια.
Βιταμίνη C είναι χρήσιμη για την πρόληψη παθήσεων είναι κατά της πρόωρης γήρανσης και διάφορους τύπους καρκίνου.
Είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.

Αποδέσμευση των χολικών και λιπαρών οξέων, Χοληστερόλη
Το Πεπίνο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και β-καροτένιο. Προσφέρει την δράση που είναι απαραίτητη στη χαμηλότερη χοληστερόλη. Η φυτικές ίνες δεσμεύουν τα χολικά οξέα και τα αποβάλουν.
Με την συχνή κατανάλωση φυτικών ινών, γίνεται αποδέσμευση των χολικών και λιπαρών οξέων.
Εκτός από την παρεμπόδιση της χοληστερόλης, οι φυτικές ίνες βοηθούν το πεπτικό σύστημα. Οι ίνες είναι σε θέση να μειώσουν του χρόνου διέλευσης, δηλαδή ο χρόνος που το φαγητό περνάει από τη στοματική κοιλότητα, μέχρι να αποβληθεί. Οι φυτικές ίνες λειτουργούν  δεσμευτικά για τις καρκινογόνες ουσίες. Ο χρόνος παραμονής των καρκινογόνων ουσιών στο σώμα  μειώνεται,  μειώνοντας οι πιθανότητες της σωματικής βλάβης.
Επίσης οι φυτικές ίνες  προσφέρουν πάρα πολλά για την πρόληψη του διαβήτη, καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρκίνο και άλλες καρδιαγγειακές παθήσεις.

Πρόληψης του καρκίνου

Το Β-καροτένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό  και μπορεί να συμπληρώσει τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε.
Δρα  αντιοξειδωτικά για τον οργανισμό,  είναι επίσης γνωστή ως ένα στοιχείο της πρόληψης του καρκίνου, ειδικά του δέρματος καρκίνο και καρκίνο του πνεύμονα
.