Σπαραγγόσουπα
Υλικά
600γρ. σπαράγγια βρασμένα
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κύβους
3 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
4 κ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα βρασμένα σπαράγγια και την πατάτα (κρατάμε λίγες κορυφές σπαραγκίων) προσθέτοντας όσο νερό
χρειάζεται (από που έβρασαν τα σπαράγγια)
μέχρι να αποκτήσουμε ένα βελουτέ αποτέλεσμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει μια βράση,
προσθέτοντας αλατοπίπερο.
Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι και τις κορφές από τα σπαράγγια.